Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

Maskinproducent der kender og lever op til de stigende krav til slutbrugerne

Maskinproducent der kender og lever op til de stigende krav til slutbrugerne

Termisk skæring i henhold til EN1090.

Mange har gennem årerne været med fra virksomhedscertificeringerne fra ISO 9001 og over andre mere brancherelaterede typer certificeringer til en af de seneste EN1090. Denne stiller krav til produkternes kvalitet, behandling af materialerne og sporbarhed. Ikke noget nyt fænomen i stålindustrien dog mødes mange nu af et nyt krav der omhandler krav allerede ved tildannelsen af emner der indgår i bygningskonstruktioner elle andre typer af konstruktioner..

Stålproducenten
På stålproducenternes certifikater kan der fremgå at visse ståltyper kræver forvarmning eller efterfølgende normalisering efter tilførsel af varme fra f.eks. svejsning. Dette er ikke noget nyt og beskrives om nødvendigt bl.a. i svejseprocedurerne. Stålproducenternes procedurebeskrivelser siger rent faktisk også hvad der også hvad der bør gøres inden termisk skæring for at afhjælpe evt. problemer med hærdezoner der f.eks. kan forringe stålets eller hele konstruktionens kvalitet. Ikke ualmindeligt omhandler det forvarmning eller efterfølgende normalisering.

Da de færreste virksomheder vil være i stand til at forvarme en hel stålplade til bare f.eks. 100° C eller for den sags skyld håndtere en sådan varm plade inden skæring. I mange brancher det almindeligvis været afhjulpet ved efterfølgende normalisering i ovne eller anden form for opvarmning og kontrolleret nedkøling

EN1090
Der kræves i dag i henhold til EN1090 at virksomhederne årligt aflægger prøver til godkendelse på den termiske skæring af stålplader i en given kvalitet. Her er tale om flamme- (autogen), plasma- og laserskæring. Alle tre processer tilfører stålet varme i større eller mindre grad og på forskellig vis. Kravene refererer til den klarificering inden for EN1090 man skal ligge i og den / de tests der udføres til godkendelse omfatter overflade hårdhed, rug-hed og vinkelrethed.

F.eks. kan man blive mødt af et hårdheds krav på <380 Vickers i alle pladetykkelser i stål S355 med en kulstofækvivalent 0,42 – 0,45 Ceqv. Hvorimod rug-hed og vinkelrethed variere afhængigt af pladetykkelsen. Udfordringen ligger i at foretage skæringen på en måde så førnævnte parametre ikke overstiger de i EN1090 stillede krav og derved undgå yderligere behandling inden en evt. videre forarbejdning. Tid er jo som vi alle ved penge og arbejdes der optimalt og rigtigt - kan det betyde om man får ordren eller ej eller aflæses direkte på bundlinjen.

Maskinproducent
Maskinproducent Messer Cutting Systems har til dette udviklet flere procedurer hvorved ovenstående kan sikres. Det være sig fra måden der skæres på, over specialdesignede godkendte test emner, til eksempelvis nyudviklede EN1090 skæredyser. En ting er at man har den fornødne kundskab og de rigtige værktøjer til rådighed, Messer tilbyder også kurser med skoling af kunderne i hvordan skæringen udfører korrekt så kravene overholdes.

Fabrikken
På fabrikken syd for Frankfurt er man via egne tests og godkendelser i besiddelse et utal af godkendte EN1090 CPQR certifikater for flere relevante ståltyper. Som en del af pakken kan Messer ved bestilling af deres maskiner levere sådanne certifikater med til kunder der arbejder eller skal til at arbejde i henhold til EN1090. Dette betyder ikke at man slipper for at lave egne tests men dokumenterer at udføres testen korrekt på en given maskintype vil testemnet blive godkendt.

Tanken er at klæde brugeren på så test og efterfølgende produktion kan sættes i gang uden problemer.