Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

Resato ACM vandstråleskæremaskine til L. Østergaards Maskinfabrik

God start med fremstilling af hestesko i baggård

I dag er L. Østergaards Maskinfabrik én af de mest succesrige smede- og maskinfabrikker

L. Østergaards Maskinfabrik A/S er en moderne ordreproducerende smede- og maskinfabrik med speciale i underleverandørarbejde. Familieforetagendet Østergaard startede for hele 3 generationer siden med fremstilling af bl.a. hestesko, vognringe, gelændere og låger samt forskelligt reparationsarbejde. I dag løser virksomheden en bred vifte af bearbejdningsopgaver – svejsning, skæring fræsning, CNC-drejning, pladeklip/bukning - enkeltstyks- eller serieproduktion - i stort set alle former for materialer, ligesom man fremstiller kundetilpassede maskinløsninger og udfører reparationsarbejde.

Samme overordnede idegrundlag som altid
Udviklingen hos L. Østergaards Maskinfabrik er gået fra det traditionelle smedeværksted siden starten i 1946 til en højteknologisk fremstillingsvirksomhed. Én ting står dog ikke til at ændre – nemlig det overordnede idegrundlag - nu som dengang: Det handler om at levere et stykke ordentligt arbejde til den aftalte tid, uanset om opgaven er lille eller stor.
 Resato ACM vandstråleskæremaskine

Start af familievirksomheden i 1946
Med købet af en gammel beslag- og landbrugssmedje beliggende i en baggård i indre Fredericia stiftede Laurits Østergaard i 1946 familievirksomheden. Gennem årerne og med bl.a. sønnen Peter Østergaard ved roret udvikledes maskinparken og kapaciteten sig til en moderne allround smede- og maskinfabrik. Pladsforholdene blev for trange, og domicilet blev udskiftet til fordel for et større i den nordlige del af Fredericia. På dette tidspunkt blev CNC-teknologien implementeret i dagligdagen i Østergaards Maskinfabrik.

Veludstyret smedeværksted
Kjeld Østergaard, som er nuværende ejer og daglig leder af virksomheden, fører succesen videre, bl.a. ved at indføre nye og mest moderne processer, således at man fortsat kan løse næsten alle opgaver. I det veludrustede smedeværksted bliver stålet valset, klippet, bukket og sammenføjet til selv meget store konstruktioner.

Altid beredt hos Østergaards Maskinfabrik
L. Østergaards Maskinfabrik er kendt for hurtig respons, præcis levering og høj kvalitet. At der er tale om en virksomhed med fokus på service ud over det sædvanlige, er hævet over enhver tvivl. Det er nemlig altid muligt at komme i kontakt med en kvalificeret medarbejder døgnet rundt - 365 dage om året - eller som man siger på moderne dansk: Telefonerne er åbne 24/7.

Nye maskininvesteringer
En del af de nye processer, der er indført i de senere år, har været udstyr til pladebearbejdning. Her tog man det første spadestik for 7 år siden og investerede i en moderne Messer skæremaskine fra V. Løwener A/S med mulighed for autogen- og HyPerformance™ finstråle plasmaskæring. Med et skæreområde på 2.000 x 6.000 mm og en skærekapacitet på 3 – 200 mm pladetykkelse var det muligt at åbne helt nye døre. Det er ikke alt stål, som behøver at blive skåret, og derfor blev der indkøbt en pladesaks fra LVD som supplement. Dét, at man hos L. Østergaards Maskinfabrik selv kunne skære og klippe pladerne, bevirkede at efterspørgslen gik i retning af de efterfølgende bearbejdningsformer. Som en følge heraf investerede man da også i en kantbukkemaskine fra LVD.
 
Udvidelse med flere skæreteknikker
Som det sidste nye tiltag valgte Kjeld Østergaard, denne gang sammen med sønnen Nikolai, at satse på vandstråleskæring. Der er tale om en proces, hvor en fin vandstråle – med eller uden tilførsel af skæremiddel – muliggør skæring af næsten alle materialer. Det betyder, at virksomheden nu har mulighed for at servicere kunder med specialbehov. Det kan for eksempel være aktuelt i forbindelse med metaller, kunststoffer (hårde/bløde), laminerede materialer, glas eller naturprodukter (træ, sten m.m.). Der kan også være specielle krav til det færdige produkts nøjagtighed eller krav om, at der ikke må tilføres varme til emnet.

Resato ACM vandstråleskæremaskine fra V. Løwener A/S
Valget faldt på en Resato ACM vandstråleskæremaskine til pladebearbejdning. Maskinen er bestykket med en 50 hk lavenergi højtrykspumpe, der med et pumpetryk på op til 4000 bar giver mulighed for skæring af bestemte metaller op til en tykkelse på 200 mm. Som option kan der eftermonteres et automatisk drejeligt skærpeaggregat med CNC-styret vinkelindstilling.

Levering og installation efter planen
Levering og installation af vandstråleskæremaskinen forløb planmæssigt indenfor en uge. Den blev forestået af to teknikere fra Resato (Cor og Niels) og produktchef Ken M. Hansen fra Løwener – med stærk assistance fra Nikolai Østergaard.

Første skæreordrer i hus
Hos Østergaards Maskinfabrik glæder man sig over, at de tre første skæreordrer var i hus, allerede inden maskinen blev sat i produktion. Kjeld Østergaard udtaler: ”Andre leverandører var inde i billedet, men valget faldt på Løwener, da man ved af erfaring, at der altid er hurtig og kvalificeret service at hente dér, hvis uheldet skulle være ude.