Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

Messer leverer specialløsning til Schweiz

Messer kombinationsanlæg til autogenskæring af tykke plader - Bor og skær med OmniMat® L 6500 anlæg fra Messer Cutting Systems

Et rent og perfekt snit og mindst muligt materialespild er et ultimativt krav inden for pladeskæring. Dette gælder ikke mindst plader med en tykkelse på 300 mm og derover. Virksomheden stürmsfs ag i Schweiz havde styr på begge dele, dog i en proces, som var både kompleks og bekostelig. Ud fra den erkendelse kontaktede stürmsfs ag Messer Cutting Systems GmbH i Groß-Umstadt, som udviklede en specialløsning til virksomheden. Systemet giver stürmsfs markante fordele og en helt unik markedsposition på det schweiziske marked.

For at integrere dybdehulsboringen blev der implementeret en ny proces i maskinen, ligesom der blev udviklet en helt ny software.

For at integrere dybdehulsboringen blev der implementeret en ny proces i maskinen, ligesom der blev udviklet en helt ny software.

Til autogenskæring af plader er der to metoder at vælge imellem: Brug af indløbslinie, hvilket er forbundet med generering af skrot og høje omkostninger, eller skæring fra

et ”starthul”, som først skal etableres. I stürmsfs ag, som er en af de førende virksomheder i den schweiziske stålindustri, anvender man et OmniMat® L 6500 anlæg fra Messer Cutting Systems, specielt når der skæres tykke plader. Systemet er udstyret med seks autogenskærehoveder, som kan anvendes individuelt eller gruppevis. Hvert enkelt skærehoved er udstyret med eget positioneringsdrev og kan aktiveres respektive deaktiveres under afviklingen af et skæreprogram, uden at det er nødvendigt at koble maskinen fra. Maskinen arbejder med højkapacitets ALFA autogenbrændere, som imidlertid kun kan lave starthulgennemslag, der er op til 190 mm tykke. Dybere huller laves for eksempel ved hjælp af en autogenlanse. Metoden er manuel og meget omkostningskrævende. Én person skal nemlig bruge ca. 10-15 minutter pr. hul plus tid til forberedelse og efterbehandling.

Helt ny proces til det eksisterende system
Grundet de høje omkostninger, som var forbundet med den manuelle proces, søgte stürmsfs efter en mere effektiv metode til bearbejdning af plader med en tykkelse på op til 300 mm. Eftersom virksomheden har samarbejdet med Messer i mange år, var vejen til optimering meget kort: Messer udviklede et boreaggregat til det eksisterende skæreanlæg, således at hullerne nu kunne laves med  dybdebor i stedet for autogenlanse. Løsningen blev skabt på baggrund af en opdatering af maskinen med tilføjelse af en helt ny proces, udvikling af en ny software og et nært samarbejde mellem kunde og producent.

Topkvalitet med totrins boreproces
I dag bliver alle autogendele hos stürmsfs ag forboret direkte på kombinationsmaskinen. Arbejdet forløber i en to-trins proces: Først bliver der forberedt et pilothul med en dybde på 80 mm, og først herefter bliver dybdeboret taget i brug til udførelse af gennemslaget i pladen. Denne fremgangsmåde betyder nøjagtig styring af boret,

Med det avancerede Messer anlæg er fremstillingsprocesserne hos stürmsfs ag nu forbundet med højere skærenøjagtighed, lavere grad af emnedeformering og langt lavere materialespild.

Med det avancerede Messer anlæg er fremstillingsprocesserne hos stürmsfs ag nu forbundet med højere skærenøjagtighed, lavere grad af emnedeformering og langt lavere materialespild.

beskyttelse af boret mod overophedning samt sikkerhed for kortest mulige spåner. Gennemboring i kun én proces ville derimod medføre hyppige værktøjsnedbrud, eftersom lange spiralformede spåner ville bremse og ødelægge boret.

Minimalt materialespild og lavt forbrug af sliddele
Det samlede omkostningsbesparende resultat fremkommer ikke blot på baggrund af kortere procestider og mindre skrot, men også et langt lavere behov af autogensliddele. På kvalitetssiden scorer stürmsfs ag mange points takket være et Messer system med en endnu højere skærenøjagtighed, langt mindre skrot end tidligere, højere gentagelsesnøjagtighed og processikkerhed samt en markant lavere varmepåvirkning af de skårne emner og således langt lavere deformeringsgrad.

Lav varmepåvirkning og høj gentagelsesnøjagtighed
For stürmsfs ag’s kunder betyder dybdeboring af hullerne direkte på maskinen, at der opnås endnu mere præcise skæringer
på kortere tid, og specielt på grund af den lavere varmepåvirkning kan gentagelsesnøjagtigheden genereres igen og igen. De indvendige konturer bliver langt finere og de udvendige markant bedre. Afstanden mellem emnerne er reduceret markant, ligesom pladen forbliver lukket, hvilket modvirker deformering.

Også til tyndere plader
Stürmsfs ag anvender i stigende omfang processen til tyndere plader. Metoden beskytter brænderen og giver langt højere fleksibilitet i skæreprocesserne. Med investeringen i en yderligere OmniMat® L 6500 kombinationsløsning er man hos stürmsfs ag godt forberedt på fremtidige udfordringer.

 

Markant flottere indvendige konturer samt forbedrede udvendige konturer er resultatet af OmniMat® L 6500 kombinationsmaskinen. Hertil kommer den lavere emneafstand og dét, at pladen forbliver lukket.

Markant flottere indvendige konturer samt forbedrede udvendige konturer er resultatet af OmniMat® L 6500 kombinationsmaskinen. Hertil kommer den lavere emneafstand og dét, at pladen forbliver lukket

 

Billeder:
1. Med det avancerede Messer anlæg er fremstillingsprocesserne hos stürmsfs ag nu forbundet med højere skærenøjagtighed, lavere grad af emnedeformering og langt lavere materialespild.

2. Markant flottere indvendige konturer samt forbedrede udvendige konturer er resultatet af OmniMat® L 6500 kombinationsmaskinen. Hertil kommer den lavere emneafstand og dét, at pladen forbliver lukket.

3. For at integrere dybdehulsboringen blev der implementeret en ny proces i maskinen, ligesom der blev udviklet en helt ny software.