Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

Dosering af væsker med Fluidwell

I industrien er der ofte et behov for dosering af væsker. Her må skelnes mellem proportional dosering og mængde dosering.

Proportional dosering dosering
Proportional dosering foregår oftest med en doserings pumpe men vi leverer også ofte frekvensstyrede pumper som styres via analog signal fra en flowmåler.
Proportional dosering ønskes når man vil blande en væske med en anden i et bestemt forhold og i forhold til master flowet.

Mængde dosering
Et mængde doseringssystem består typisk af tre komponenter, en flowmåler, en styring og en magnetventil. Systemets nøjagtighed består således af summen af hver af de tre komponenters nøjagtighed. For vanddosering anvendes oftest en vandmåler med pulsgiver. En koldtvandsmålers målenøjagtighed er specificeret som bedre end +/- 2% af målt værdi, og hertil kommer en usikkerhed fra lukketiden fra magnetventilen, det såkaldte efterløb.

For små doseringsmængder er det vigtigt at flowmåleren har en høj pulsfrekvens, dvs. mange impulser pr. liter.

Flowmåleren bør altid placeres før magnetventilen så den altid er væskefyldt. Magnetventilen bør placeres så langt fremme i systemet og så tæt på doseringsstedet som muligt. Er dette ikke muligt kan der monteres en kontraventil på udløbsstudsen således at røret altid er væske fyldt.

Doseringssystemer til alle formål
Løwener leverer mange mængde doseringssystemer til forskellige formål. Hertil anvendes en styring fra Fluidwell. Den mest anvendte er batchcontrolleren F130 som leveres i et solidt vandtæt IP67 hus. Her kan man så indtaste den ønskede doseringsmængde. I displayet vises den ønskede doseringsmængde samt den leverede mængde. Når man ønsker at starte doseringen trykkes på start eller terminalen for fjernstart aktiveres. F130 har to relæudgange som aktiveres ved tryk på start tasten. Relæet åbner så for magnetventilen og doseringen starter, F130 tæller så de mængde proportionale impulser fra flow- eller vandmåleren. Når den ønskede mængde er nået, de-aktiveres relæet og magnetventilen lukker. På displayet kan man så se overløbet grundet magnetventilens lukketid. F130 er udstyret med en efterløbskontrol funktion. Denne kan anvendes når flowhastigheden altid er den samme. Hvis efterløbet for eksempel er på 1,6 liter, vil F130 efterfølgende lukke for ventilen 1,6 liter før slutværdien er nået således at doseringsmængden lander på den ønskede værdi.

Høj doseringsnøjagtighed
Er høj doseringsnøjagtighed påkrævet, kan systemet indrettes med to magnetventiler parallelt, en stor og en lille. Relæudgang 1 aktiverer den store ventil og relæudgang 2 aktiverer den lille ventil. F130 kan så sættes til at lukke for den store ventil nogle lidt før den lille ventil hvorved efterløbet kan kontrolleres bedre. Med dette system har vi opnået den doseringsnøjagtighed på 1 promille med en nøjagtig flowmåler.

Ingen oversvømmelse med F130
F130 har også en time-out funktion for pulsgiver. I tilfælde af at en pulsgiver svigter under en dosering, så vil F130 stoppe doseringen så en overfyldning udgås. Det er før sket, at en fabrik har bestilt en doseringsmængde før arbejdstiden sluttede med forventning at dosering sluttede efterfølgende og med det resultat at de mødte til en større oversvømmelse dagen efter.

F-serien fra Fluidwell kan leveres i ATEX udførsel eller med baggrunds belysning. F-124 anvendes til proportional dosering og er med PI regulering samt med hi-low alarm udgang.

I nogle tilfælde leverer vi et kompakt doseringssystem hvor F130 og magnetventilen er monteret på flowmåleren. F_serie_www

 

Kontakt Lars Nissen-Petersen om
Dosering af væsker med Fluidwell
Lars Nissen-Petersen
Markedschef
Ring på:
+45 40 643 005
Skriv til:
[email protected]
Modtag et opkald fra Lars
* Skal udfyldes

Vi har nu modtaget din anmodning

Du vil hurtigst muligt blive kontaktet af Lars.