Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

Når præcis varmetilførsel er afgørende for et perfekt svejseresultat

13.12.2016

Nye Fronius proceskombinationer er vejen til optimal styring af varmetilførslen under svejseprocessen.

Svejsning af lodrette sømme eller sammenføjning af plademetal med forskellige tykkelser, for eksempel rør-til-flange forbindelser, kræver perfekt kontrol over varmetilførslen. Ikke mindst virksomheder, der arbejder med sammenføjning af aluminium, efterspørger i stigende omfang omkostningseffektive alternativer til TIG-svejsning. Fronius har derfor udviklet og fremstillet de to nye procesvarianter PMC mix og PMC mix drive, som muliggør en endnu mere præcis indstilling af varmetilførslen end alle eksisterende processer, hvor høj og lav svejsestrøm veksler ved lav frekvens (f.eks. Fronius SynchroPulse).

PMC mix – det bedste af to verdener
De to nye procesvarianter - PMC mix og PMC mix drive – er begge videreudviklinger af SynchroPulse funktionen, som Fronius fandt frem til for år tilbage. PMC mix er en perfekt kombination af PMC impulsteknikken og LSC kortlysbueprocessen, hvor LSC sikrer en rolig lysbue og et minimalt omfang af svejsesprøjt, medens PMC (den mest avancerede Fronius pulslysbue) giver høj svejsehastighed med optimal dråbeovergang og korrekt indbrænding i en pulssvejseproces. Nye funktioner til komplet styring af varmetilførslen - herunder varigheden af varmproces- og koldprocesfasen og varierende energitilførsel i koldprocesfasen - betyder, at varmetilførslen styres langt mere præcist end med SynchroPuls og andre teknikker, som er til rådighed i dag.

PMC mix drive – når det handler om aluminium
Den anden af de to nye Fronius procesvarianter, nemlig PMC mix drive, er markedets stærkeste  redskab til styring af varmetilførslen efter samme princip som for PMC mix. PMC mix drive er karakteriseret ved en periode med lav svejsestrøm genereret ved hjælp af en push-pull svejsebrænder: Svejsebrænderens drivsystem udfører en reverserende elektrodebevægelse i den kolde procesfase. Reverserende betyder, at elektroden flyttes tilbage efter hver enkelt kortslutning. Den stærke proceskontrol i TPS/i, som er sidste nye MIG/MAG platform, ”genkender” kortslutningstidspunktet og understøtter dråbeovergangen ved at trække tråden tilbage. Den nærmest strømløse materialeovergang og den brudte lysbue udgør en langt stærkere support i koldprocesfasen. Hertil kommer, at lysbuelængden bliver korrigeret mekanisk, præcist og ekstremt hurtigt – takket være den superstærke TPS/i styring. Samlet set betyder det, at PMC mix drive er en yderst stabil proces med minimal dannelse af svejsesprøjt – ikke mindst takket være den komplette kontrol over varmetilførslen.

Eksempel på PMC mix drive anvendelsepw_app_PMC mix drive_alu_spatter-free (IMG1013)
Eksemplet omhandler applikation med PMC mix drive på cykelstel af aluminium med diametre på 40 til 50 mm og materialetykkelse på 2 til 3 mm. Opgaven går på sammenføjning af disse komponenter i en automatisk svejseproces.
Til denne opgave har Fronius anvendt en svejserobot udstyret med TPS/i 500 og Robacta Drive PullMig robotsvejsebrænder.  Svejsningen udføres med tilsatsmateriale AISi (1,2 m) og 100% argon (12 l/min) og standardindstillinger på PMC mix drive.

Resultatet har overbevist selv de mest kritiske iagttagere. Svejsesømmen er fri for svejsesprøjt og fremstår med det for en TIG-søm typiske ”fiskeskælmønster”. Robotten er med 30 cm svejsesøm pr. minut næsten dobbelt så produktiv som en professionel TIG-svejser. Den høje svejsehastighed kombineret med andre faktorer, såsom den enkle håndtering af det samlede TPS/i system, den lange levetid på sliddelene, den høje processtabilitet og gentagelses-nøjagtighed bidrager til den markante omkostningseffektivitet, de nye Fronius procesvarianter byder på.

Konklusion
Lodrette sømme og sammenføjning af forskellige pladetykkelser, overlapssvejsning og TIG-lignende ”fiskeskælmønster” kan opnås langt hurtigere og mere omkostningseffektivt end nogensinde tidligere takket være PMC mix og PMC mix drive.

 Læs mere om produktet her

pw_app_PMC mix drive_alu

Kontakt os for yderligere oplysninger
Produktspecialist Erik E. Jørgensen, mobil. 4064 3030, e-mail [email protected]