Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

Løwener fra industriel til intelligent svejserevolution

21.01.2014

28. januar 2014 er en særlig dag. Handels- og ingeniørfirmaet V. Løwener med Niels Barfod Jakobsen bag rattet fylder 125 år. Det er mere end en menneskealder og noget af en præstation. Evnen til at læse og følge markedet, tilpasning af organisationen til de eksterne forhold og faktorer samt - ikke mindst - et sæt handlekraftige medarbejdere med fremdrift, vilje og ihærdighed har betydet, at huset Løwener stadig lever i bedste velgående.

Det fantastiske Valdemar-fundament
V. Løwener blev stiftet af Valdemar Løwener 28. januar 1889. Første registrerede varemærke var den arbejdsomme løve og drejebænken i 1898. Valdemars overordnede ide med virksomheden, som dengang havde til huse på Vesterbrogade i København, var oprindeligt salg af kvalitetsstål. Det blev lidt af et verdensomspændende foretagende med afdelinger i Amerika, Rusland, Tyskland, Sverige og Norge. Voldsomme historiske begivenheder i form af krig og revolution betød, at der var behov for en ændring af konceptet. Løwener gik derfor ind i handel med innovative maskiner og teknisk udstyr, herunder værktøjsmaskiner, pumper, elektrisk svejseudstyr, vej- og brandmateriel og specialværktøjer til automobilreparation. I 1971 flyttede Løwener, som nu var et interessentskab, til nuværende adresse på Smedeland 2 i Glostrup.

Moderne tider med ny Løwe i kongerækken
Løwener blev i 1999 omdannet til et privatejet aktieselskab under navnet V. Løwener A/S og blev i 2004 overtaget af Niels Barfod Jakobsen som har bygget videre på konceptet, der er hjertet i Løwener-dynamoen, nemlig "rette tekniske løsning til rette tid". Leveringsprogrammet er derfor konstant blevet videreudviklet med det nyeste, det mest effektive, det kvalitetsmæssigt og ergonomisk bedste og det miljømæssigt reneste til den stadigt voksende kundeskare inden for industrien, autobranchen og entreprenørsektoren. Organisationen er blevet strømlinet og tilpasset, således at kunden får kvalitet for pengene og ikke betaler for administrative tidskrævende procedurer og hierarkisk opbyggede systemer. I Løwener går vejen fra beslutning til handling i lige linie, ligesom den papirmæssige sagsbehandling er kogt ned til det allermest nødvendige, siger Niels Barfod.

Et æg uden salt er ikke godt nok ..
Højteknologisk udstyr uden ledsagende rådgivning og after-sales-service er som æg uden salt, udtaler Niels Barfod og fortsætter: En teknisk innovativ løsning i sig selv skaber ikke den merværdi i form af tidsbesparelse og produktivitet, som kunderne har behov for, hvis ikke den ledsages af fagkyndig rådgivning, teknisk know-how og service på ekspertniveau. Så kunne kunderne lige så godt handle på nettet eller direkte hos producenten. Bl.a. fordi service og vedligeholdelse er så stor en del af Løweners forretningskoncept, valgte Niels Barfod i 2009 at udvide med et nyt stort servicecenter i Stilling v/Skanderborg til erstatning for det eksisterende i Hadsten.

Løwener fra industriel til intelligent revolution

Svejseteknik i den spæde opstart
Løwener gjorde sin entre på svejsemarkedet allerede i 1920’erne, hvor kunderne til en sætpris á kr. 300,- kunne erhverve et komplet svejse- og skæreanlæg bestående af universalhåndtag, skæreindsats med dyser, reduktionsventil, gasslange, slangeklemmer, svejsespidser, iltslange - og et par briller..

Svejsning med kraftige hammerslag
I datidens katalog blev samtidig markedsført de fornødne svejsemidler – i nutidig tale ”tilsatsmaterialer” - i form af svejseplader og svejsepulver til smedebrug. I kataloget står der, at de viste svejsemidler giver homogen og pålidelig sammensvejsning uden skadelig indflydelse på det materiale, der svejses. Opvarmningen sker ved ”hvidvarme” henholdsvis ”rødvarme” alt efter materiale – jern eller stål, og processen afsluttes ”på almindelig måde med kraftige hammerslag”.

Fart på den industrielle svejserevolution
Løweners egentlige svejseafdeling blev etableret i 1936. Programmet bød på en bred vifte af svejsetransformere og –omformere, ensrettere og dobbeltstrømsaggregater plus et stort sortiment inden for tilsatsmateriale og udstyr, såsom hjelme, briller, forsatsglas, handsker m.v. Den viste model er en VL svejseomformer fra efterkrigstiden. Omformeren tegner sig iflg. produktbeskrivelsen for ”let tænding og stabil lysbue, robust konstruktion og let transport på svære gummibelagte hjul”. Produktet, som blev introduceret i efterkrigstiden, vejede hele 500 gode kg!

Nyeste svejseboller på suppen
Løwener har i dag alt inden for maskiner og tilsatsmaterialer til TIG, MIG, MAG, CMT, automatik- og robotsvejsning. Generelt er maskinvægten med tiden blevet kogt ned til et minimum, eftersom nutidens svejsemarked søger løsninger, som er lette og ergonomiske i håndtering, enkle i brug og vedligeholdelse, effektive, rasende hurtige og nærmest ”selvtænkende”.

Totaldigital og kompakt - lige til at bære!
Løwener introducerede i foråret 2011 den nye Fronius TransTig 1750 Puls til elektrode- og TIG-svejsning. Der er tale om en kompakt og 100% digitaliseret DC-strømkilde på ca. 9 kg, som er lige til at tage under armen fra arbejdssted til arbejdssted. Den er lige så robust som den er kompakt, så den skal ikke håndteres med fløjlshandsker. Faktisk er den udviklet og konstrueret til brug på byggepladser og i tilsvarende hårde arbejdsmiljøer. TransTig strømkilden er mikroprocessorstyret, hvilket ses i form af en usædvanlig stabilitet i lysbuen og 100% reproducerbare svejseegenskaber.

Fra industriel til intelligent revolution
Ét af de mest bemærkelsesværdige pletskud 2013 fra østrigske Fronius, som er Løweners producent siden 1997, er noget af det mest innovative og eksklusive, som nogensinde har set dagens lys på svejsemarkedet, nemlig TPS/i, som er en modulopbygget MIG/MAG svejseplatform. Det lille ”i” efter TPS står for intelligens, og det er netop, hvad denne formidable svejseløsning er, bl.a. fordi den med usvigelig sikkerhed guider operatøren frem til komplet kontrol over lysbuen og den samlede svejseproces. Der er mange penge i perfekte lysbuer, eller sagt på en anden måde ”guldet findes for enden af lysbuen”. ’

Har du pladen så har vi metoden og værktøjet
Det har altid ligget til Løwener at pladebehandle - skære, svejse, bukke, stanse, valse, bøje, bore, presse og viderebehandle, f.eks. i form af en lakeringsproces. Det tidlige Løwener bød på et ganske imponerende program til savning og skæring af plader.

I et af de store kataloger fra omkring 1930’erne kunne man bl.a. finde et mægtigt program af kold- og rundsave – såvel manuelle som elektriske og hydrauliske. Billedet til højre viser en eldrevet koldsav.

Efterkrigstidens Løwener program bød på alt inden for manuelle, halv- og helautomatiske løsninger, bånd- og rundsave, de helt store til den topmoderne produktionsvirksomhed og de mere beskedne - for eksempel den til højre - som et perfekt match med kravene i det mindre værksted.

Verdens hurtigste bånd- og rundsave
Løwener overtog i starten af 2011 forhandlingen af Kaltenbach helhedsløsninger/bearbejdningscentre til den metalforarbejdende industri, herunder rund- og båndsave til bl.a. profiljern, boresystemer til profiljern, stanse- og klippemaskiner, flamme- og plasmaskæremaskiner og kombinationsløsninger af disse processer. Her ses Kaltenbach KKS 463 – verdens hurtigste numerisk styrede rundsav med automatisk ind- og udføring.

Løwener tidligt fremme med bearbejdningscentre
I et af Løwener katalogerne fra 1930’erne ses to operatører, som er i gang med det daglige arbejde ved et komplet ”bearbejdningscenter”, nemlig en kombinationsløsning bestående af lokkemaskine og plade-/profiljernssaks.

Vandstråle, plasma - over eller under vandet ..
Løwener opererer i dag med nyeste og mest avancerede teknologier inden for laser-, plasma-, vandstråle- og autogenskæring. Den skæreproces, som umiddelbart ser mest attraktiv ud betragtet ud fra en investeringssynsvinkel, er ikke altid den, som giver det bedste resultat på bundlinien for en given virksomhed. Som hovedregel gælder, at alle former for håndtering er den dyreste proces i det samlede billede, d.v.s. det antal gange en person skal have fat i et emne, inden det er enten færdigt eller klart til montage / levering. Det er derfor vigtigt, at kravene til det færdigskårne emne vurderes i forhold til en given produktion. Vedligeholdelsen skal – ligesom teknikken - være enkel. Bl.a. derfor har Løwener nogle af verdens mest avancerede producenter i ryggen – ikke mindst Resato, Messer og Hypertherm.

En sand bestseller i 2013
Resato ACM vandstråleskæremaskinen blev en veritabel succes på det danske marked i 2013. ACM er en højkvalitets skæreteknologisk løsning, som er nærmest umulig at udkonkurrere, når det handler om præcision, stabilitet og besparelser inden for såvel tid som energi.
Løsningerne, som er leveret af Løwener, består i hovedtræk af ACM 2040 skærebord, højtryksskærepumpe, skærehoved, elektronisk doseringssystem / overvågningssystem til skæremiddel, opbevaringssilo til skæremiddel, system til separation af skæremiddel samt betjeningskonsol.

Fantastisk skærehoved og ..
ACM kan skære næsten alle former for materialer - metaller, hårde/bløde kunststoffer, laminerede materialer, glas og naturprodukter som træ og sten. Skærehovedet (2.5D) er beregnet til skærevinkler på op til 55 grader. Den integrerede højdemåler får skærehovedet til at reagere på spændinger i materialet og justere sig under skæreprocessen, hvilket giver minimale tolerancer i skærevinklen og optimal stabilitet.

.. energibesparende pumpe
Resato har reduceret motoreffekten i den nye PJ4000 pumpe, hvilket giver en reduktion i energibehovet på 15%. Der er perfekt adgang til alle komponenter, og vedligeholdelsen er derfor hurtigt udført.