Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

El-biler er ikke en nyere opfindelse

17.02.2023

El-biler er ikke en nyere opfindelse
Mange tror, at el-biler er en nyere opfindelse -men nej, de første kom på banen allerede sidst i 1800-tallet.
Løwener havde allerede i perioden før 1. verdenskrig, sat sig solidt på det elektriske transportmarked i Danmark. Miljøvenlig, støjsvag og praktisk transport går aldrig af mode!

Elektrisk post- og pakkeudbringning dengang
Løweners første leverancer af el-transportere fandt sted i 1911, hvor vi leverede køretøjer af det tyske fabrikat Hansa-Lloyd Werke til det danske postvæsen.
Det blev til i alt ca. 14 vogne, som hver kunne køre op til 80 km om dagen og fragte mellem 250-800 kg alt efter modellen.
Så kom 1. verdenskrig, og først i 1918 var postvæsenet igen klar til at udvide vognparken.

Løwener blev valgt igen
Løwener blev igen den foretrukne leverandør – denne gang med køretøjer fra tyske Elitewagen i Berlin, som var populær hos det tyske postvæsen.
Postvæsenets flåde af elkøretøjer var på sit højeste i 1922 – hele 69 vogne.

Datidens person-elektromobiler – blot til lyst
Privatkørsel var et kapitel for sig. De få, som havde adgang og midler til såkaldt ”lystkørsel”, foretrak en eldrevet bil frem for en benzindrevet af hensyn til det langt lavere niveau af støj, røg og møg…

Datidens slogan var ikke gået i dag
Det forlyder af Opfindelsernes Bog fra 1923, at ”elektromobiler var så enkle at betjene, at selv kvinder og børn kunne køre dem”. Uha, uha, det kunne man ikke skrive i dag.

Med hvor tingene sker
Løwener, der altid har været med, hvor tingene sker, kastede sig selvfølgelig også ud egenproduktion samt import og salg af amerikanske person-elektromobiler i 1919. Det private marked var ikke så hurtigt, eftersom kundepotentialet nu engang var ret begrænset. Men solgt blev de da - de 50 stk. importerede elektromobiler, så samfundsborgere med tegnebogen ”på rette sted” kunne få sig noget lyst- og søndagskørsel!

I dag
Løwener sælger i dag den 100% elektriske fejemaskiner fra RAVO og flere maskiner er på vej. Herudover har vi også el/batteridrevet gravemaskiner og -læssere samt stampere.

Kontakt Niels Barfod Jakobsen om
El-biler er ikke en nyere opfindelse
Niels Barfod Jakobsen
Adm. direktør
Ring på:
+45 43 200 301
Skriv til:
[email protected]
Modtag et opkald fra Niels
* Skal udfyldes

Vi har nu modtaget din anmodning

Du vil hurtigst muligt blive kontaktet af Niels.