Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

Måleteknik – dengang og nu

21.01.2014

28. januar 2014 er en særlig dag. Handels- og ingeniørfirmaet V. Løwener med Niels Barfod Jakobsen bag rattet fylder 125 år. Det er mere end en menneskealder og noget af en præstation. Evnen til at læse og følge markedet, tilpasning af organisationen til de eksterne forhold og faktorer samt - ikke mindst - et sæt handlekraftige medarbejdere med fremdrift, vilje og ihærdighed har betydet, at huset Løwener stadig lever i bedste velgående.

Det fantastiske Valdemar-fundament
V. Løwener blev stiftet af Valdemar Løwener 28. januar 1889. Første registrerede varemærke var den arbejdsomme løve og drejebænken i 1898. Valdemars overordnede ide med virksomheden, som dengang havde til huse på Vesterbrogade i København, var oprindeligt salg af kvalitetsstål. Det blev lidt af et verdensomspændende foretagende med afdelinger i Amerika, Rusland, Tyskland, Sverige og Norge. Voldsomme historiske begivenheder i form af krig og revolution betød, at der var behov for en ændring af konceptet. Løwener gik derfor ind i handel med innovative maskiner og teknisk udstyr, herunder værktøjsmaskiner, pumper, elektrisk svejseudstyr, vej- og brandmateriel og specialværktøjer til automobilreparation. I 1971 flyttede Løwener, som nu var et interessentskab, til nuværende adresse på Smedeland 2 i Glostrup.

Moderne tider med ny Løwe i kongerækken
Løwener blev i 1999 omdannet til et privatejet aktieselskab under navnet V. Løwener A/S og blev i 2004 overtaget af Niels Barfod Jakobsen som har bygget videre på konceptet, der er hjertet i Løwener-dynamoen, nemlig "rette tekniske løsning til rette tid". Leveringsprogrammet er derfor konstant blevet videreudviklet med det nyeste, det mest effektive, det kvalitetsmæssigt og ergonomisk bedste og det miljømæssigt reneste til den stadigt voksende kundeskare inden for industrien, autobranchen og entreprenørsektoren. Organisationen er blevet strømlinet og tilpasset, således at kunden får kvalitet for pengene og ikke betaler for administrative tidskrævende procedurer og hierarkisk opbyggede systemer. I Løwener går vejen fra beslutning til handling i lige linie, ligesom den papirmæssige sagsbehandling er kogt ned til det allermest nødvendige, siger Niels Barfod.

Et æg uden salt er ikke godt nok ..
Højteknologisk udstyr uden ledsagende rådgivning og after-sales-service er som æg uden salt, udtaler Niels Barfod og fortsætter: En teknisk innovativ løsning i sig selv skaber ikke den merværdi i form af tidsbesparelse og produktivitet, som kunderne har behov for, hvis ikke den ledsages af fagkyndig rådgivning, teknisk know-how og service på ekspertniveau. Så kunne kunderne lige så godt handle på nettet eller direkte hos producenten. Bl.a. fordi service og vedligeholdelse er så stor en del af Løweners forretningskoncept, valgte Niels Barfod i 2009 at udvide med et nyt stort servicecenter i Stilling v/Skanderborg til erstatning for det eksisterende i Hadsten.

Fleksible målenyheder fra Løwener anno 1920 ..
Løwener introducerer stålmålebåndet i ét af de store hovedkataloger fra 1920’erne. Manden på billedet demonstrerer den altoverskyggende fordel ved målebåndet sammenlignet med tommestokken - nemlig fleksibiliteten! Beskrivelsen i kataloget lyder: Stålbåndet kan grundet på den buede stålprofil ved egen spændkraft holde sig så stift, at det selv ved måling over en ujævn flade lægger sig strakt over dennes fordybninger, selvom båndet ikke er strammet. Blandt én af de andre markante fordele iflg. kataloget er, at målebåndet fylder meget lidt i forhold til tommestokken.

En fejl har altid været en god udfordring!
Løwener udvidede med tiden til et velassorteret program af håndværktøjer til måling, kontrol og fejldiagnosticering. Blandt datidens uundværlige indretninger til fejlsøgning fandtes et righoldigt program af stetoskoper, bl.a. dette ”til hurtig lokalisering af uregelmæssigheder i maskiners og motorers gang”.

Datidens avancerede kontrolapparater

I årene lige efter 2. verdenskrig blev Løwener programmet af måleudstyr suppleret med en række mere avancerede produkter. Løweners 50’er katalog indeholder et stort program af måle- og kontrolapparater – ikke mindst tandhjulsmålemaskiner, hvor der er modeller til hvert enkelt emnetype, f.eks. til kontrol af cylindriske tandhjul, til prøvning af rundløb og til måling af snekke og snekkehjuls akselafstand. Den viste model er en målemaskine af prima fabrikat, for kontrol af koniske tandhjul, måleområde 400 mm, Nonius 1/50 mm, aflæsning på måleur 1/100 mm.

Løwener programmet af måleudstyr blev samtidigt udvidet med mere avancerede produkter, bl.a. målemikroskoper, håndholdte såvel som stationære. Billedet viser et lommemikroskop. Med dette produkt på lommen kunne man forstørre noget op til 40x, 50x og 60x.

Ergonomiske betragtninger

I dag er det ikke tilstrækkeligt, at der kan forstørres nok så mange gange. Arbejdsredskabet skal være handy, ergonomisk og passe til brugeren. Et moderne betragtningsmikroskop forventes at skåne nakke, skuldre og ryg. Løwener introducerede derfor i 2011 en helt ny mikroskopserie, som er udviklet og fremstillet til minimal fysisk belastning af brugeren.
Serien af Vision Engineering produkter indeholder ergonomiske betragtnings- og målemikroskoper samt endda kombinationsløsninger til såvel betragtning som måling. Man sidder på den måde, som passer én bedst, og har hænderne fri til håndtering af emnet. Brillebrugere beholder selvfølgelig brillerne på!

Dagens mobile øje for kvalitet
I 2012 blev mikroskopi og måling on site en realitet! Løwener introducerede NIKON ShuttlePix, som er en nyskabelse til detektering og kontrol af mikrorevner. Metoden bygger på et kamera, som man ganske enkelt tager af holderen og bringer til stedet, hvor en sektion af et stationært emne skal inspiceres og kontrolleres. Det kan være en del på et tog, et fly, en bil, en sejlbåd, en vindmølle, en rørinstallation eller et industrianlæg. Kameraet med billederne bringes med hjem og viderebehandles ved hjælp af ShuttlePix, motoriseret stander og touch-skærm.

Gå trygt i detaljer med NIKON helhedsløsning
Det nyeste af det nye inden for optisk måleudstyr blev introduceret af Løwener i 2013, nemlig en komplet løsning med målemikroskop, digitalkamera og E-MAX software til avanceret databehandling - alt fra NIKON !

NIKON MM200/400/800 serien af målemikroskoper er populær inden for en lang række industrielle virksomheder med behov for hurtig, effektiv og præcis kvalitetssikring af komponenter af kunststof og metal. MM målemikroskopet anvendes f.eks. til kvalitetssikring i processer, hvor der fremstilles MEMS/NEMS, lysdioder, halvledere, mobiltelefoner, ure, medicinaludstyr, ligesom det ofte indgår som et fast og uundværligt stykke inventar i et målelaboratorium.