Kurv

Her kan du direkte bestille varer med betalingskort. Tryk ”Gå til betaling”, når du er klar til at bestille dine varer i kurven.
Ønsker du i stedet at sende os en forespørgsel, tryk ”Send forespørgsel”. Du vil snarest blive kontaktet af en medarbejder.

Varenr.
Produkt
Antal
Stk. pris
Netto pris/stk.
Total
Du har ingen varer i din kurv
Subtotal
0,00 kr.
Moms (25%)
0,00 kr.
Total
0,00 kr.
eller

Tak for din forespørgsel.

Du vil blive kontaktet af en teknisk konsulent i løbet af en arbejdsdag.

Dette er ikke en ordre, blot en forespørgsel.

Samarbejde om bygningsautomatisering og fjernaflæsning af forbrug

19.05.2016

V. Løwener A/S og Beckhoff Automation ApS har indledt et samarbejde omkring fjernaflæsning af energi- og vandforbrug for bygninger, projektet er baseret på fremtidens digitalisering. Eksportingeniørstuderende Mikael Korsmann Andersen, DTU, belyser i sit Bachelor-projekt den forretningsmæssig side af projektet.

Af John Steenfeldt-Jensen, Automatik

Fjernaflæsning

Fremtiden står i digitaliseringens tegn specielt inden for bygningsautomatisering, hvor der er store besparelser at hente i forbindelse med energi- og vandforbrug, hvis man kan ændre forbrugernes adfærd.

Administrative besparelser
Bruges teknologien, som ligger bag Industri 4.0, er der også administrative besparelser at hente. Den digitaliserede fremtid er allerede over os på alle områder, så både inden for uddannelse og produktudvikling skal man være åbne for at integrere eksempelvis

Industri 4.0, Internet of Things (IoT) og Big Data. Samtidig efterspørger markedet åbne, fleksible og modulærer systemer til konkurrencedygtige priser, som det gælder for det industrielle marked.

Beckhoff og Løwener i samarbejde
For at kunne tilbyde et system, der både indeholder instrumentering, styring, fjernaflæsning, dataopsamling og databehandling har Beckhoff Automation ApS og V. Løwener A/S indgået et samarbejde omkring fjernaflæsning af energi- og vandforbrug i bygninger. Som et led i udviklingen af et færdigt aflæsnings- og registreringsystem har Michael Korsmann Andersen, der er eksportingeniørstuderende på DTU, under sin ingeniørpraktik hos V. Løwener A/S som sit Bachelor-projekt arbejdet med den forretningsmæssig del, og i samarbejde med Beckhoffs salgsingeniører og IT-firmaer, der arbejder med boligadministrationssystemer, vurderet projektets markedspotentiale. Endvidere har han udarbejdet en priskalkulation over etablerings- og driftsomkostninger ved en Cloud-baseret løsning.

Integrering af data- og kommunikationstjenester i Cloud.
Styringen af systemet er baseret på softwaren TwinCat-3-IoT fra Beckhoff, der er udviklet til integrering af data- og kommunikationstjenester i Cloud. TwinCat-3-IoT konfigureres enkelt og hurtigt, og er objektorienteret med færdige biblioteker for Big Data og IoT. Sammen med en embedded-PC eller Industri PC som IoT-controller og OPC-UA opnås der åbenhed til andre systemer, og der skabes en perfekt forbindelse mellem de forskellige energimålere. Åbenheden bevares med M-bus kommunikation. Embedded PC giver en række fordele, da det både er en PC og har den nødvendige procesadgang med I/O- og bustilslutninger. TwinCat-3-IoT skaber endvidere adgang til forskellige udbydere af Cloud-service. Tilsvarende tjenester kan hostes i ’Public Cloud’-systemer, eksempelvis Microsoft Azure eller Amazon Web Service, eller man kan benytte lokale netværk.

Ændret forbrugeradfærd
For at ændre forbrugernes adfærd til at spare på ressourcerne er det vigtigt, at kunne give dem en grafisk oversigt i en passende opløsning over deres forbrug, på deres internetforbundne enheder, eksempelvis tablets eller mobiltelefoner. Dette har stor samfunds- og miljøværdi.

Digitaliseret boligadministration
For større boligselskaber og -foreninger samt kommuner med mange bygninger er det vigtigt - på en simpel måde - at foretage datafangst og dataoverførelse, så de kan analysere deres enheders forbrug og udarbejde de nødvendige energiregnskaber. Derfor er kommunikationen med den rigtige sekvens mellem boligadministrationssystemet og Big Data meget vigtig, så varme-, vand- og energiafregning kan udskrives efter behov. Inden for industrien er det også vigtigt at kunne fordele og optimere sine energiudgifter.

For at kunne foretage dataopsamling er det vigtig for systemet, at vand- og energimålere har IoT-tilslutning, uanset hvilken kommunikation der vælges. Det kunne eksempelvis være via M-bus eller lignende, men i mange tilfælde vil fjernaflæsning via radiokommunikation være en projektbesparelse.

Billedtekster:

System for bygningsautomatisering med Industri 4.0, IoT, Big Data, Cloud, og M-bus via OPC-UA.

AU-06-302-1

Eksportingeniørstuderende Mikael Korsmann Andersen, DTU, har som sit Bachelor-projekt arbejdet med systemets markedsmæssige potentiale og udarbejdet en priskalkulation over etablerings- og driftsomkostninger ved en Cloud-baseret løsning

AU-06-302-2

Adm. direktør Michael Nielsen, Beckhoff Automation ApS, t.v., og adm. direktør Niels Barfod Jacobsen, V. Løwener A/S, t.h., præsenterede fællesprojektet på Hannover Messe 2016.

AU-06-302-3

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere her

Download brochuren her